Tonzon vloerisolatie

Gezonder en goedkoper wonen met meer comfort

Bij het Tonzon Vloerisolatie Systeem word een Tonzon bodemfolie geplaatst op de bodem van de kruipruimte. Na een droogtijd worden er thermoskussens aangebracht tegen de onderzijde van de vloer.
deze droogtijd is belangrijk voor een langere levensduur en een beter rendement.

Tonzon noemt zijn vloerisolatie ook wel passieve vloerverwarming

De thermoskussens reflecteren de stralingswarmte verliezen. De vloer raakt zijn warmte niet kwijt een kan effectief op temperatuur komen en blijven. De vloer warmt zo effectief op tot de stooktemperatuur van de ruimte. Hierdoor wordt de lucht in de woonkamer veel egaler opgewarmd.

Door deze warme vloertemperatuur lijkt Tonzon een beetje op vloerverwarming. Tonzon noemt dit dan ook een passieve vloerverwarming.
Let wel op!. De gemiddelde vloertemperatuur zal echter nooit warmer kunnen worden dan de kamertemperatuur.
De vloer kan zichzelf ook niet warm maken zonder te stoken
En zonder te stoken werkt het ook niet naar behoren.

Tonzon vloerisolatie Werkt bijna overal en altijd

Het Tonzon Vloerisolatie Systeem kan worden toegepast bij houten en betonnen vloeren op de begane grond. Het is niet nodig in de vloer te hakken of breken en de isolatie werkt bij elk type vloerbedekking, zoals tapijt, parket, laminaat en plavuizen.

Tonzon is ook nog eens een materiaal welk bij veel lage kruipruimtes alsnog kan worden toegepast.
We gaan tot wel 35cm lage kruipruimtes bij hout en 40CM lage kruipruimtes bij Beton

Het Tonzon vloerisolatie systeem met thermoskussens en bodemfolie heeft een isolatiewaarde van minimaal Rc 4.4 bij hout en zelfs minimaal 5.0 bij beton. Eventueel is er nu ook de mogelijkheid te kiezen voor een 4 kamer kussen hiermee behaal je een isolatiewaarde van minimaal Rc 5.2 bij hout en zelfs minimaal 5.8 tot 7.0 bij beton. Met Tonzon behaal je daarmee de grootste energiebesparing.

Ansveco durft zelfs te stellen dat de manier waarop het systeem in elkaar zit zorgt voor veel grotere besparingen dan de standaard isolatieberekeningen laten zien.

Tonzon vloerisolatie heeft het beste van 3.

Tonzon vloerisolatie is onder de vloer een ideale convectie isolatie. Dit door toepassingen van de luchtzakken, en de daarmee ontstane luchtspouw, welke onder de vloer zeer goed zijn werk doet.

Ook is Tonzon de ideale bodemisolatie door effectief het vochtprobleem in de kruipruimte aan te pakken.

Verder heeft Tonzon heeft de beste gemetalliseerde laag die zorgt voor een ontzettend lage uitstraling van stralingswarmte, waardoor de grootste verliespost onder de vloer effectief wordt bestreden.

Door de warmte in de massa van de vloer te houden en uitstraling naar beneden wordt voorkomen kan de vloer het meest effectief op temperatuur komen. De warmte kan dan dus effectief in de woonkamer worden gehouden

Hiermee is Tonzon niet te vergelijken met materialen zoals Pur schuim en piepschuim onder de vloer. waarmee wel de convectie maar niet de stralingswarmte verliezen worden aangepakt.
Tonzon wordt dus ook nog regelmatig met veel succes toegepast onder reeds geïsoleerde vloeren.

Ansveco behoort volgens Tonzon tot de elite van installateurs.
Ansveco is niet alleen vertrouwd Tonzon installateur zoals velen Tonzon verwerkers, maar ook Door Tonzon aangewezen als de partner voor alle Tonzon gerelateerde garantie gevallen van alle Tonzon verwerkers in de regio. We krijgen van Tonzon dus alle vertrouwen in ons werk.

Wij vinden Tonzon een van de beste vloerisolatie methodes op de markt beschikbaar Tonzon is ecologisch en financieel een zeer verantwoorde keuze. Ervaar ook het comfort van een goed geïsoleerde vloer met Tonzon vloerisolatie

Gelijk een prijs aanvragen!