Dak isolatie

Gezonder en goedkoper wonen met meer comfort

Platte daken en isoleren

De eenvoudigste daken om te isoleren zijn over het algemeen platte daken. Door de horizontale constructie is het makkelijk om een isolerende laag bovenop het dak aan te brengen. Een ideaal moment om deze dakisolatie aan te laten brengen is als de bestaande bedekking aan vervanging toe is. Door direct te isoleren bij renovatie van het dak zijn de incidentele extra kosten nog lager. De opbrengsten van de isolatielaag blijven echter wel even hoog.

Buiten de besparende functie heeft isolatie ook een comfort verhogende werking. Zo worden geluiden van buiten beter afgeschermd voor binnen, en worden luchtstromen gelijkmatiger van temperatuur wat ook weer een positief effect heeft op het binnenklimaat. Isolatie houdt niet alleen de warmte binnen, maar ook buiten. Wel zo fijn bij die incidentele hete dagen in ons mooie kikkerlandje.

Ansveco Dakisolatie Vlaardingen werkt in heel Nederland, maar hoofdzakelijk in de brede regio Rijnmond.

Dakisolatie bij hellende daken

Voor hellende daken zijn er net zoals bij platte daken legio van isolatiemogelijkheden. Zowel hele dikke als super dunne systemen zowel voor boven als onder het dakbeschot. Prefab bouw elementen voor complete vernieuwing van het dak behoren tegenwoordig zelfs tot de mogelijkheden.

Het omgekeerde dak

U kunt ook een zogeheten omgekeerd dak aan laten brengen. Een omgekeerd dak is een laag isolatieplaten bovenop de bestaande horizontaal liggende waterkerende bedekking. Een omgekeerd dak wordt veel toegepast bij dakterras toepassingen, of daar waar de bedekking nog totaal niet versleten is. Voor een omgekeerd dak hoeft er dus niet opnieuw een laag bedekking aangebracht te worden. Wel is met een omgekeerd dak er een verhoogd risico op koudebruggen.