Climarad

Gezonder en goedkoper wonen met meer comfort

Optimaal binnenklimaat met ClimaRad: 

Een optimaal binnenklimaat is essentieel voor comfortabel en gezond wonen. Met ClimaRad geniet je van gedecentraliseerde WTW-ventilatie op zijn best! Dit innovatieve systeem combineert ventilatie en warmteterugwinning (WTW) in één compacte unit, wat zorgt voor een goede luchtkwaliteit en energiebesparing.

DECENTRALE WTW VENTILATIE OP ZIJN BEST!

In tegenstelling tot centrale ventilatiesystemen, maakt ClimaRad gebruik van individuele units die in elke ruimte kunnen worden geïnstalleerd. Deze units zijn voorzien van sensoren die automatisch de luchtkwaliteit meten en reguleren. Hierdoor wordt vervuilde lucht afgevoerd en frisse lucht toegevoerd op basis van de behoeften van elke specifieke ruimte. Dankzij het slimme ontwerp en de intelligente technologie biedt ClimaRad een betrouwbare en efficiënte oplossing voor een gezond binnenklimaat. Het systeem is eenvoudig te installeren, eenvoudig te bedienen en vereist minimaal onderhoud. Bovendien zorgt de warmteterugwinning ervoor dat er geen onnodig energieverlies optreedt, wat resulteert in lagere energiekosten. Met ClimaRad geniet je van comfort en gezondheid in elke ruimte van je huis. Ervaar het zelf en ontdek de voordelen van gedecentraliseerde WTW-ventilatie!

Het belang van een juist binnenklimaat

Een goed binnenklimaat heeft talloze voordelen voor zowel onze gezondheid als ons comfort. Het zorgt ervoor dat we ons prettig voelen in onze eigen omgeving en draagt bij aan een goede nachtrust, productiviteit en algemeen welzijn. Daarnaast is een gezond binnenklimaat ook van belang voor mensen met allergieën of luchtwegaandoeningen, omdat het de luchtkwaliteit verbetert en allergenen en verontreinigende stoffen vermindert.

Een slecht binnenklimaat kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, allergieën en irritatie van de luchtwegen. Daarom is het belangrijk om te investeren in een goede ventilatie en luchtkwaliteit in onze woningen.

Ventileren is de oplossing voor gezondere lucht in huis. Het probleem is alleen dat met ventileren ook warmte verloren gaat. Juist ventileren is dan ook een balans zoeken in voldoende lucht verversen zonder te veel energie te verliezen. Hiervoor kan je met een CO2 meetapparaat en heel veel handmatig roosters open en dicht zetten, of al wat luxer met een CO2 geregeld ventilatiesysteem aan de slag. Maar zelfs dan gaat er nog ruim 20% warmte verloren.

Een Gedecentraliseerde WTW-ventilatie, zoals het systeem van ClimaRad, biedt een effectieve oplossing om een optimaal binnenklimaat te bereiken. zonder je warmte te verliezen. Hiermee ventileer je optimaal en energiezuinig.

Gedecentraliseerde WTW-ventilatie is een ventilatiesysteem dat gebruikmaakt van individuele units die in elke kamer kunnen worden geïnstalleerd. Deze units zijn verantwoordelijk voor zowel de toevoer van verse lucht als de afvoer van vervuilde lucht. Daarnaast zorgen ze voor warmteterugwinning (WTW), waarbij de warmte van de afgevoerde lucht wordt overgedragen aan de verse toevoerlucht. Dit resulteert in een energiezuinige oplossing waarbij er geen onnodig warmteverlies optreedt.

Gedecentraliseerde WTW-ventilatie biedt verschillende voordelen ten opzichte van centrale ventilatiesystemen. Ten eerste zorgt het voor een efficiëntere luchtverdeling, omdat elke ruimte afzonderlijk wordt geventileerd op basis van de behoeften. Daarnaast is het systeem flexibel en eenvoudig te installeren, omdat er geen uitgebreid kanalensysteem nodig is. Bovendien is het mogelijk om de units uit te rusten met sensoren die de luchtkwaliteit meten en regelen, waardoor je altijd verzekerd bent van een gezond binnenklimaat.

Join us! It will only take a minute

Bel ons

Hoe werkt climarad

Het ClimaRad-systeem bestaat uit verschillende onderdelen die samen zorgen voor een optimale ventilatie en warmteterugwinning. Elke WTW unit is uitgerust met een ventilator, warmtewisselaar, sensoren en een regelmodule.
De ventilator zorgt voor de toevoer van verse lucht en de afvoer van vervuilde lucht. De warmtewisselaar zorgt ervoor dat de warmte van de afgevoerde lucht wordt overgedragen aan de verse toevoerlucht, waardoor er geen onnodig warmteverlies optreedt. De sensoren meten continu de luchtkwaliteit en sturen de regelmodule aan om de ventilatie aan te passen op basis van de behoeften van elke kamer.
Het ClimaRad-systeem kan eenvoudig worden bediend met behulp van een gebruiksvriendelijke interface. Hiermee kun je de gewenste instellingen aanpassen, zoals de gewenste temperatuur, ventilatiestand en timerfunctie. Dit zorgt voor een optimale controle over het binnenklimaat in elke kamer.

Een climarad WTW kan eenvoudig worden uitgebreid met diverse niet WTW oplossingen voor eenvoudige luchtafvoer en luchttoevoer naar geang de situatie vereist

Join us! It will only take a minute

Offerte aanvragen

Voordelen van ClimaRad gedecentraliseerde WTW-ventilatie

ClimaRad biedt diverse voordelen ten opzichte van andere gedecentraliseerde WTW-ventilatiesystemen.

installatiegemak

ClimaRad is zeer eenvoudig te installeren. De units kunnen gemakkelijk worden geplaatst in bestaande bouw of nieuwbouw, zonder ingrijpende verbouwingen. Dit maakt ClimaRad een kostenefficiënte oplossing voor het realiseren van een optimaal binnenklimaat.

onderhoud

ClimaRad units zijn eenvoudig te reinigen en hebben eenvoudige filters die slechts 1 keer per 1 tot 1,5 jaar vervangen dienen te worden. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook kosten op lange termijn.

zelf regelend ventilatiesysteem

ClimaRad is voorzien van intelligente sensoren die continu de luchtkwaliteit meten en regelen. Dit zorgt ervoor dat de ventilatie in elke kamer wordt aangepast aan de behoeften, waardoor je altijd verzekerd bent van voldoende frisse lucht zonder onnodig energieverlies. Bovendien is ClimaRad een zeer stille ventilatieoplossing, waardoor het comfort in huis wordt verhoogd.

comunicatie

Elke climarad unit kan eenvoudig communiceren met de hoofd climarad in de woning, waardoor extra regeling mogelijk is zoals nachtkoeling

Join us! It will only take a minute

neem contact op

Installatie en onderhoud van ClimaRad-systemen

Een van de voordelen van ClimaRad is de eenvoudige installatie. In vergelijking met centrale ventilatiesystemen is ClimaRad veel gemakkelijker en sneller te installeren. Omdat de eenheden gedecentraliseerd zijn, hoeven er geen ingrijpende aanpassingen aan uw woning te worden gedaan. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook geld.
Daarnaast vereist ClimaRad minimaal onderhoud. De sensoren in de eenheden meten de luchtkwaliteit en geven aan wanneer het tijd is om de filters te vervangen. Het vervangen van de filters is een eenvoudige taak die u zelf kunt uitvoeren. Dit betekent dat u geen dure onderhoudscontracten hoeft af te sluiten en geen professionele hulp nodig heeft om uw ClimaRad-systeem in optimale staat te houden.
Het gebruiksgemak en de lage onderhoudsvereisten maken ClimaRad een ideale keuze voor zowel woningen als kantoren. Het biedt een efficiënte en betrouwbare oplossing voor een gezond binnenklimaat zonder gedoe en hoge kosten.

Klantgetuigenissen en succesverhalen

Maar neem het niet alleen van ons aan, luister naar de tevreden klanten die al genieten van de voordelen van ClimaRad. Hier zijn enkele getuigenissen en succesverhalen van gebruikers:

“Sinds we ClimaRad in ons huis hebben geïnstalleerd, merken we een aanzienlijke verbetering van de luchtkwaliteit. Onze allergieën zijn verminderd en we voelen ons veel frisser en energieker.”

Anna en John
Vlaardingen

Van alle aanpassingen aan onze woning heeft de climarad installatie ons het meest verbaasd. ongeloofelijk hoeveel impact gezonde lucht heeft op je leven. Het installeren van ClimaRad was een fluitje van een cent, en het eenvoudige onderhoud maakt dat het goed blijft werken.

Stefan
oss

Voor de climarad kwamen we niet meer van de bank af, moe en uitgeblust. Sinds de climarad hebben we echter weer energie om echt te kunnen genieten van ons pensioen.

Fam de grote
Barendrecht

Say Hello

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Contact form will be displayed here. To activate it you have to click this area and set the shortcode parameter in Customizer.

Andere opties voor klimaatbeheersing binnenshuis

Naast ClimaRad zijn er ook andere opties beschikbaar voor klimaatbeheersing binnenshuis. Een populaire keuze is een centraal ventilatiesysteem. Deze systemen zijn echter vaak duurder in aanschaf en vereisen meer ingrijpende aanpassingen aan uw woning. Bovendien kunnen ze moeilijker te onderhouden zijn.

Een andere optie is het gebruik van airconditioningssystemen. Hoewel deze systemen de lucht kunnen koelen en de luchtkwaliteit kunnen verbeteren, zijn ze niet altijd energie-efficiënt en kunnen ze hoge energiekosten met zich meebrengen. Bovendien zijn airconditioners vaak luidruchtig en kunnen ze storend zijn in een rustige woonomgeving.

ClimaRad biedt een alternatief dat zowel energie-efficiënt als gebruiksvriendelijk is. Met gedecentraliseerde WTW-ventilatie kunt u genieten van een gezond binnenklimaat zonder de nadelen van andere systemen. Het is een investering die zichzelf terugverdient in termen van comfort, gezondheid en energiebesparingen.

Conclusie: Waarom ClimaRad de optimale keuze is voor klimaatbeheersing binnenshuis

Als het gaat om klimaatbeheersing binnenshuis, is ClimaRad de optimale keuze. Het biedt gedecentraliseerde WTW-ventilatie, wat betekent dat u profiteert van een gezond binnenklimaat in elke kamer van uw huis. Met slimme sensoren en warmteterugwinningstechnologie zorgt ClimaRad voor een efficiënte ventilatie en energiebesparingen.

Daarnaast is ClimaRad eenvoudig te installeren en vereist het minimaal onderhoud. U kunt genieten van alle voordelen van gedecentraliseerde WTW-ventilatie zonder gedoe en hoge kosten. Het is een investering in uw comfort, gezondheid en energiebesparingen.

Kies voor ClimaRad en ervaar zelf de voordelen van een optimaal binnenklimaat. U zult niet alleen genieten van een frisse en gezonde omgeving, maar ook van lagere energiekosten. Waar wacht u nog op? Ontdek ClimaRad vandaag nog en adem gemakkelijker in uw eigen huis!