Infrarood verwarming

Gezonder en goedkoper wonen met meer comfort

Een optie voor gasloos wonen

Infrarood verwarming is de nieuwe hit op het gebied van verwarming. Nederland staat voor een nieuwe revolutie.
Ons gas raakt op en de winning van wat we nog hebben stuit op steeds meer terechte bezwaren. Gas netwerken worden niet meer vernieuwd, en de schreeuw vanuit de sector om af te stappen voor het elementaire basis recht van een gasaansluiting in nieuwbouw huizen wordt steeds vaker gehoord.

We moeten dus over naar andere manieren van verwarmen en dat levert alleen maar voordelen op!

Een nieuwe al heel lang bestaande manier van verwarmen is infrarood verwarming.
Niet die rode lampen die zo lekker zijn voor je rug, of die oranje stralers op het terras, maar echte IR-C stralers die op een langere golflengte voor een zeer aangename warmte in huis kunnen zorgen.

Massa verwarmen in plaats van gebakken lucht maken

Infraroodverwarming werkt anders dan centrale verwarming met radiatoren of vloerverwarming. In plaats van lucht op te warmen, straalt infraroodverwarming mensen en objecten aan. Als mens voel je de straling direct, net zoals je de stralingswarmte van de zon voelt. Aangestraalde meubels, wanden en vloeren worden langzaam warm, en geven de warmte geleidelijk af. Zo warmt na verloop van tijd ook de lucht op.

Het verschil tussen straling en convectie

Convectie is luchtcirculatie door het opwarmen van de lucht in een ruimte. Aan de bodem van een radiator wordt koude lucht aangetrokken, aan de bovenkant stijgt warme lucht op.
Straling is elektromagnetische straling, dat door ieder object in meer of mindere mate uitgestraald wordt. Bij aanraking met een ander object, bijvoorbeeld het menselijk lichaam, een muur of meubelstuk, produceert dit warmte.

weergave Convectie bij radiator verwarmingweergave straling bij infrarood verwarming
Convectie: De radiator verwarmt de lucht. Deze stijgt op. Aan het plafond is de temperatuur bijv. 24°C, op manshoogte 20°C en op de vloer weer 16°C.Straling: Het infraroodpaneel straalt objecten aan. De straling wordt omgezet in warmte als het objecten raakt. De objecten geven de warmte geleidelijk af.

Voordelen van stralingsverwarming

 • Klimaatneutraal. Elektriciteit is 100% milieuvriendelijk op te wekken met eigen zonnepanelen of met groene stroom. Het milieu wordt niet vervuild.
 • Eigen ontwerp. Een infraroodpaneel kan afgewerkt worden als klassiek wit paneel, een paneel met glas, met een eigen foto of kleur, of als spiegel. Het design is naar eigen smaak in te vullen.
 • Eenvoudige installatie. De panelen zijn eenvoudig te monteren aan de muur of het plafond en zijn direct klaar voor gebruik. Een monteur is niet nodig.
 • Voorkomt schimmel. Infraroodstraling verwarmt en droogt muren, zonder de lucht in de ruimte zelf op te drogen. Schimmel heeft geen kans zich te ontwikkelen.
 • De lucht wordt niet droog. Aangestraalde objecten worden warm, en warmen indirect de lucht op. Hierdoor blijft het vocht in de lucht behouden.
 • Bijna geen stof. Stof en fijnstof-deeltjes dwarrelen niet langer rond, omdat stralingsverwarming ervoor zorgt dat de lucht niet onnodig circuleert.
 • Geen verborgen kosten. De aanschafprijs van infraroodpanelen is eenduidig, en er zijn geen verborgen kosten zoals elektriciteit voor pompen of ventilatoren.
 • Geen onderhoudskosten. Infraroodpanelen zijn volledig onderhoudsvrij en hoeven niet regelmatig gecontroleerd te worden op correcte werking of gezondheidsrisico.
 • 100% veilig. Infraroodpanelen werken niet met verbranding en vormen geen risico voor de gezondheid door onjuiste verbranding van gassen of andere brandstoffen.
 • Verwarmen per kamer. Ruimtes die voorzien zijn van infraroodpanelen kunnen per definitie afzonderlijk van elkaar verwarmd worden.
 • Koppelen met domotica. Infraroodpanelen kunnen gegroepeerd worden en thermostatisch aangestuurd worden met draadloze thermostaten en schakelaars.

Kwaliteit is bijna alles, bij de keus van infrarood verwarming.

Ansveco staat voor kwaliteit en hoge service.
daardoor zijn we uitgekomen bij de panelen van Lerantie  Vitramo en Heat4All.
Leranti is een 100% Nederlands kwaliteitsproducten.
Vitramo is een 100% Duits kwaliteitsproduct
Heat4All een 100% Oostenrijks kwaliteitsproduct. meer informatie over heat4all panelen vindt u hier http://heat4all-vlaardingen.nl
Beide leveranciers hebben sterke punten, maar waar ze in uitblinken is niet helemaal gelijk. Uw persoonlijke situatie is dan ook medebepalend welke product het beste bij u past.

Infrarood ervaren

Wilt u bij ons komen kijken hoe Infrarood verwarming eruit ziet en ervaren hoe Infrarood verwarming voelt, maak dan snel een afspraak voor een bezoek bij ons op kantoor. We hebben diverse panelen hangen en door uw wensen goed door te nemen kunnen we u op weg helpen naar de juiste keus in uw nieuwe comfortabele en gezonde verwarming.
Met de juiste kennis zorgen wij ervoor dat u een gedegen afweging kan maken.

Let wel op!
We werken ALLEEN op afspraak
Op kantoor bij ons is niet altijd iemand aanwezig.
Als we al een bezoek hebben dan gaan we niet in gesprek met iemand anders.
Voorkom teleurstelling en maak vooraf een afspraak, zodat we voor u de tijd kunnen nemen die u nodig heeft voor een goede uitleg zonder interruptie.

Eerlijk over infraroodverwarming

Veel mensen lezen de mooiste verhalen over infrarood.
uiteraard is infrarood verwarming de gezondste keus als het gaat om reduceren van stofopbouw.
Ook wordt infrarood het best door ons lichaam opgenomen.
En zeker is dat een paneel zeer snel warmte af kan geven.

De link is niet moeilijk te leggen dat dit het wondermiddel is waar we op wachten in de transitie naar gasloos wonen. Enig perspectief is echter wel nodig. Zo is een Paneel snel op temperatuur, en eenmaal op temperatuur kan het paneel snel zijn warmte afgeven aan ons als mens. Infrarood verwarming is zeker de ideale bijverwarming binnen een bestaande CV installatie in huis. Zeker in het geval van vloerverwarming. De snelheid waarmee de warmte er is, zo snel is deze echter ook weer weg als de warmte niet voldoende in de constructie kan worden opgenomen. Het is dus normaal dat bij kortstondig verwarmen een woning niet op temperatuur kan komen.

Op infrarood verwarmen is 24 uur per dag verwarmen.

Als een woning comfortabel op infrarood verwarmd wordt, dan is een goede opslag van energie in de muren noodzakelijk. het permanent op temperatuur houden zorgt voor een altijd aangename temperatuur, maar ook voor de laagste stookkosten. Als je niet bereid bent je stookpatroon aan te passen dan zal je merken dat infrarood verwarming niet gebruikt kan worden zoals we met de CV gewend zijn.
Infrarood verwarmen vereist een andere manier van omgaan met de verwarming. Uiterst flexibel, maar ook zeker net zo makkelijk verkeerd toe te passen. Laat je dus goed voorlichten vooraf over hoe om te gaan met deze geweldige manier van verwarmen.

Bent u al overtuigd!