Tonzon vloerisolatie

Gezonder en goedkoper wonen met meer comfort

gezondste oplossing voor huisdier en kind

Tonzon zorgt voor een betere verdeling van warmte stromen, een warmere vloer en dus minder huisstofmeit, minder zilvervisjes, en minder fijnstof in de eerste meter lucht

Beste prijs kwaliteit verhouding

Tonzon is misschien niet het allergoedkoopste isolatiemateriaal om aan te laten brengen, duur is het zeker niet. Met wat ons betreft het beste rendemenrt, is Tonzon wat ons betreft wel het beste in prijs kwaliteit verhouding

hoogste rendement

Alle praktijkvoorbeelden die wij tegen komen wijzen uit. Met Tonzon halen wij verre weg de beste besparingen en comfortverhogingen, dan met welk ander product dan ook

Millieubewuste keuze

Tonzon heeft met afstand de allerlaagste millieubelasting van alle isolatieproducten in de kruipruimte.

Advies nodig! wij komen graag bij u langs

afspraak maken

Misschien wel de beste vloerisolatie Ooit

Tonzon vloerisolatie is de isolatie waarmee we de warmst mogelijke vloer temperatuur behalen, en dus ook de hoogst mogelijk besparing halen.

De thermoskussens zorgen voor een veel prettigere vloertemperatuur, en een aanzienlijke energiebesparing.Met Tonzon maken wij een woning gezonder en prettiger om in te wonen.

Tonzon vloerisolatie is onder de vloer een ideale convectie isolatie. Dit door toepassingen van de luchtzakken, en de daarmee ontstane luchtspouw, welke onder de vloer zeer goed zijn werk doet.

Verder heeft Tonzon heeft de beste gemetalliseerde laag die zorgt voor een ontzettend lage uitstraling van stralingswarmte, waardoor de grootste verliespost onder de vloer effectief wordt bestreden.

Ook is Tonzon de ideale bodemisolatie door effectief het vochtprobleem in de kruipruimte aan te pakken.

Door de warmte in de massa van de vloer te houden en uitstraling naar beneden wordt voorkomen kan de vloer het meest effectief op temperatuur komen. De warmte kan dan dus effectief in de woonkamer worden gehouden

offerte aanvragen

Het Tonzon vloerisolatie systeem met thermoskussens en bodemfolie heeft een isolatiewaarde van minimaal Rc 4.4 bij hout en zelfs minimaal 5.0 bij beton. Eventueel is er nu ook de mogelijkheid te kiezen voor een 4 kamer kussen hiermee behaal je een isolatiewaarde van minimaal Rc 5.2 bij hout en zelfs minimaal 5.8 tot 7.0 bij beton.

Tonzon is niet te vergelijken met materialen zoals Pur schuim en piepschuim onder de vloer. waarmee wel de convectie maar niet de stralingswarmte verliezen worden aangepakt.Tonzon wordt dus ook regelmatig met veel succes toegepast onder reeds geïsoleerde vloeren.

Ansveco durft zelfs te stellen dat de manier waarop het systeem in elkaar zit zorgt voor veel grotere besparingen dan de standaard isolatieberekeningen laten zien.

gelijk jouw prijs weten! bereken hem hier

Prijs berekenen

Al 20 jaar Fan van Tonzon

Tonzon en Ansveco

Sinds 2004 is Ansveco Tonzon verwerker. Eerst sceptisch, maar na weten we wel beter. Wat ons betreft kan er weinig tippen aan Tonzon. Deze ervaring heeft ons veel geleerd

Hout, beton, EPS, PUR Alles kan

Het Tonzon Vloerisolatie Systeem kan worden toegepast bij houten en alle betonnen vloeren op de begane grond. Het is niet nodig in de vloer te hakken of breken en de isolatie werkt bij elk type vloerbedekking, zoals tapijt, parket, laminaat en plavuizen.Ook aanbrengen op reeds aanwezige isolatie zoals EPS of PUR is geen probleem.

Zeer hoge isolatiewaarde

Het Tonzon vloerisolatie systeem is het enige systeem waarmee op een werkbare manier een isolatiewaarde van 7.0 behaalt kan worden onder een vloer. Alle andere systemen houden op rond de 6.0 met materialen waarmee onder de vloer dan allang niet meer te normaal werken valt

Beste garantie

Tonzon is de enige isolatie producent die garant staat voor de werkzaamheden van hun vertrouwd verwerkers. Hiermee heeft u met Tonzon zelfs 10 jaar garantie als uw uitvoerende partij niet meer bestaat.

Hoge of lage (kruip)ruimte

Tonzon is ook nog eens een materiaal welk bij veel lage kruipruimtes alsnog kan worden toegepast.We gaan tot wel 35cm lage kruipruimtes bij hout en 40CM lage kruipruimtes bij BetonAanbrengen op een vloerconstructie mits verhoging minimaal 10Cm mag zijn is ook mogelijk, en bij een houten vloer tussen de balken van boven af is ook mogelijk.

Gezonder goedkoper en comfortabel

Tonzon past precies in onze kernwaarden.Het levert een beter comfort niveau, met gezondere lucht in huis en tegen lagere stookkosten.

Laagste millieuimpact

Tonzon heeft een zeer lage millieuimpact in het totale proces van productie, transport, installatie, tot sloop en recycling.

Tonzon is verreweg het meest millieuvriendelijke product dat bestaat inde isolatiewereld.

Een droge kruipruimte blijft langer goed!

De bodemfolie van Tonzon zorgt voor een droge kruipruimte, waar onze leidingen langer is een uitmuntende staat blijven.Deze droge kruipruimte zorgt ook voor een gezondere lucht in huis, en minder vochtproblemen.

Droge met Tonzon Geïsoleerde kruipruimte
Vochtige kruipruimte

Beide foto’s zijn genomen in de zelfde kruipruimte.

Bij de opname was de situatie als hierboven.Onder de houten vloer hingen de druppels letterlijk aan het plafond.Bij een houten vloer zijn de gevolgen daarvan nog desastreuzer dan bij een betonnen vloer.Na het toepassen van een bodemfolie en de Tonzon vloerisolatie is het resultaat zichtbaar in de linker foto.Wat ons betreft is verdere toelichting hierop overbodig.

Interesse! Vraag hier jouw offerte aan

Naar het contact formulier

Altijd in 2 fasen

De installatie van Tonzon is een gecompliceerd werkje. Wij raden niemand aan dit ongetraind zelfstandig te doen.

Alle installaties die wij doen doen wij in 2 fasen.Werken in 2 fasen houdt In dat er tijdens de eerste fase een bodemfolie wordt geplaatst. en er vervolgens ongeveer 2 weken droogtijd gegeven wordt aan de kruipruimte. Waarna pas de isolatie wordt geplaatst.Na de 2 weken doorgtijd kan onder nomale omstandigheden de isolatie worden opgehangen en gevuld worden met droge lucht. Deze droge lucht in de kussens zorgt voor een betere isolerende werking van de kussens dan wanneer we dit direct zouden doen, met nog heel veel vocht in de lucht tijdens het plaatsen van de bodemfolie.Een wachttijd van 2 weken levert u als klant dus een hogere besparing op in de toekomst.Maar we doen dit niet alleen voor een beter rendement voor u.Het komt namelijk ook voor dat we na 2 weken niet tot een droge kruipruimte komen. Er is dan eigenlijk altijd meer aan de hand.Het wachten met installeren geeft ons inzicht in de werkelijke situatie in de kruipruimte. Op deze manier ontdekken wij nog wel eens gebreken aan de woning die eigenlijk opgelost dienen te worden. U kunt dan vaak denken aan hele simpele zaken zoals een riolering die toch niet helemaal waterdicht is, of een knelkoppeling van een waterleiding die niet voldoende aangedraaid blijkt te zijn.Soms is er meer aan de hand zoals een gevel lekkage of een lekkage die via de spouw in de kruipruimte komt, een ventilatiegebrek, of een probleem met een lekkage bovengronds.Hoewel het opsporen van een lekkage altijd vervelend is voor iedereen en niemand op extra kosten en extra gedoe zit te wachten, kunnen we op deze manier u wel voorzien van een vloerisolatie die heel blijft in een kruipruimte waar met redelijke zekerheid geen problemen (meer) zijn

Ansveco behoort volgens Tonzon tot de elite van installateurs.
Ansveco is niet alleen vertrouwd Tonzon installateur zoals velen Tonzon verwerkers, maar ook Door Tonzon aangewezen als de partner voor alle Tonzon gerelateerde garantie gevallen van alle Tonzon verwerkers in de regio. We krijgen van Tonzon dus alle vertrouwen in ons werk.

 Tijdens ons inspectie werk namens Tonzon zien wij veel problemen.Veel van deze problemen zijn direct dan wel indirect toe te wijzen aan het niet in 2 fasen werken van een klein deel van onze conculega’s.

Wij blijven er bij Tonzon op hameren dat 2 fase de standaard zou moeten zijn. WIj van Ansveco doen dit in ieder geval altijd.of ALLEEN indien de klant er echt op staat zonder garantie om de noodzaak van deze 2 fase installatie duidelijk te maken.

Tonzon en het millieu

Een belangrijk aspect tegenwoordig is de vraag hoe duurzaam is duurzaam isoleren eigenlijk.Een goed voorbeel hiervan is het inmiddels verboden PUR isolatie op basis van HFK’sDe millieuimpact hiervan is zo groot dat de schade groter is dan wat er ooit bespaard kan worden.

Bij Tonzon ligt dat gelukkig behoorlijk anders

klimaatefficiënt?

Tonzon wint op Klimaatkosten tegenover opbrengst

klimaatefficiënt is de berekening van hoeveel vervuiling wordt gemaakt tijdens productie, transport en installatie van een materiaal en hoeveel en hoe snel wordt deze vervuiling gecompenseerd met besparingen.  Tonzon komt hieromtrent uit onafhankelijk onderzoek als beste naar boven, omdat Tonzon materialen vaak binnen enkele maanden al een positieve impact op het klimaat hebben.

Klimaatimpact

De duurzaamste optie is vaak lastig te vinden

Klimaatefficiënt is de sleutel naar het maken van een impect in duurzaamheid. Iedereen wordt geacht mee te doen en na te denken over zijn/haar klimaatimpact. Dit is echter  die wij met z’n allen hebben.  Als de klimaatimpact voor jou belangrijk is, is TONZON altijd een goede keuze. De producten van TONZON behoren namelijk tot de meest klimaatefficiënte producten die er op de markt zijn.

Duurzaamheid

Een belangrijk aspect van klimaatefficiëntie

Duurzaamheid is een belangrijk aspect van klimaatefficiëntie. De snelheid waarin materialen aan vervanging toezijn bepaalt de klimaatimpact over langere periode. Tonzon producten zijn erop berekend om tientallen jaren mee te gaan. Niet voor niets dekt Tonzon onze garantie met 10 jaar. Onderzoek toont aan dat na 30 jaar de veroudering van een juist geïnstalleerd Tonzon systeem minder is dan 5%

Circulair

Reduce Reuse Recycle

Niet Elk Tonzon product is (volledig) recyclebaar, maar dat betekent niet dat ze niet circulair zijn. Omdat Tonzon maar weinig grondstof gebruikt voor zijn producten en er sprake is van nagenoeg geen afval, is de impact als Tonzon producten aan het einde van de levensduur komen dan ook zeer gering. Het gehele TONZON vloerisolatiesysteem is ook nog eens voor 98% recylcebaar en steekt zelfs daarmee al met kop en schouders uit boven de concurrentie.

even Bellen!  dat kan natuurlijk ook

Bel ons

Direct bereken wat Tonzon u kost

Met onze prijs calculator kunt u eenvoudig berekenen wat Tonzon u bij ons gaat kosten.