Gasloos wonen

Gezonder en goedkoper wonen met meer comfort

infrarood verwarming

Een van onze favoriete producten is verwarmen met infrarood. Een gezonde en comfortabele warmte tegen acceptabele stookkosten en bijna overal toepasbaar.


meer infrarood verwarming

innovatie

Innovatie op het gebied van gasloos wonen is heel veel op het moment. we proberen bij te blijven op het gebied om u tijdens advies ook van de innovaties op de hoogte te kunnen stellen


advies aanvragen

Watervoorziening

OP het gebied van warm water leveringen kunnen we u een veelvoud aan oplossingen voordragen. Aan u om te bepalen wat u belangrijk vindt, aan ons wat past bij u.


advies aanvragen
Verwarming

Gasloos verwarmen

Gasloos verwarmen kan op heel veel manieren.
Denk hierbij aan De warmtepomp, infrarood verwarming, airco, Electrische of waterstof gestookte CV ketel.

De keuze van uw verwarmingssysteem is van invloed op de opties die u overhoudt. Kiest u voor comfort en/of gemak en/of gezondheid en streeft u naar lagere plaatsingskosten of lagere stookkosten
Uw keuze bepaalt welk systeem passend is

Warm water

Gasloos tapwater

Gasloos water verwarmen is al wat lastiger, maar toch zijn hier legio aan oplossingen, denk aan onder andere zonneboiler systeem, warmtepompboiler, electrische boiler, doorstroomverwarmers.

Op welke systemen kunt u bouwen in uw woning. wat is passend voor uw woning, uw gezinsopbouw,  uw warmtevraag en uw budget

Gasloos wonen advies

Als u uw woning gasloos wenst te maken dan komt er veel op u af. Er zijn elementaire keuzes die u moet maken over verwarming en de warm water voorziening die niet altijd duidelijk zijn.
Wij helpen u graag met het inzichtelijk maken van uw mogelijkheden.

Niet alleen de eerste installatie maar ook het onderhoud van de systemen zijn van belang. Wilt u een gecompliceerd systeem, dan heeft u meer onderhoud, of gaat u voor nagenoeg onderhoudsvrij, Ook dit bepaalt welke producten passend zijn voor u.
In beeld brengen van keuzes

Ansveco helpt u met het optimaal bij elkaar brengen van uw keuzes tot 1 systeem. Of dit nou een warmtepomp is voor verwarming én warm water, of dat het om separate systemen gaat.

Learn More

keuzes maken vooraf 

Een verwarmings en warm tapwater systeem zijn een vitaal onderdeel van onze woning.
Het is dus belangrijk om op tijd de juiste keuzes te maken.
Als tijdens een ranovatie blijkt dat niet de juiste keuze is gemaakt, dan is het vaak niet meer mogelijk om alsnog te doen wat bij u als juist voelt.

verwarming

Lucht verwarmen of massa verwarmen.

Lucht verwarmen is het opwarmen van lucht en hiermee de ruimte op temperatuur brengen. Het op temperatuur brengen van de kamer gaat bij een juiste inregeling heel snel, maar doordat lucht snel zijn energie verliest moet je veel vaker verwarmen. Luchtverwarming is dan wel sneller maar verbruikt ook meer energie. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een convector

Massa verwarmen is het opwarmen van Massa. Onder masssa verstaan we vrijwel alles van gewicht heeft. Muren wanden vloeren plafonds meubels stoffering e.d. Na het opwarmen van de massa kan de luchttemperatuur door aanraking met de massa deze temperatuur over neemt.
Massa verwarmen is langzaam en verbruikt voor het op temperatuur brengen van de massa weliswaar meer energie, maar voor op temperatuur houden van massa aanzienlijk minder energie.
denk hierbij aan infrarood verwarming

Warmtepomp

Bij de warmtepomp ga je over tot voornamelijk lage temperatuur verwarming, in ieder geval onder de 55°C. De woning moet hiervoor vaak redelijk tot goed geïsoleerd zijn. 


meer weten

infrarood

Bij infrarood verwarming ga je over tot electrische verwarming veelal platen aan het plafond. Hiervoor zal de electra enigzins nieuw getrokken moeten worden.


lees verder

Airco

Bij Aircoverwarming ga je gebruik maken van een airco systeem om te verwarmen. je verwarmd lucht op ene redelijk zuinige methode. Uiteraard kan een Airco ook fantastich koelen.


meer weten

Electrische of waterstof CV

Je veranderd niets in huis als je al een CV systeem hebt, maar vervangt deze voor een electrische mono variant, of een combi die met electriciteit waterstof crreert en dus ook tapwater kan verwarmen.


Meer weten

Tapwater

Warm water levering is een belangrijk goed in huis.
hiervoor zijn vele mogelijkheden. Enkele lichten we hier kort toe.

Wartepomp (boiler)

U kunt de warmtepomp samen met boilervat gebruiken, maar ook als u geen warmtepomp voor verwarmen wil 


meer weten

Zonneboiler

Verwarm uw tapwater met de zon. Naverwarming met diverse mogelijkheden zoals Electrisch, CV ketel, doorstrromverwarmer Etc.


meer weten

Doorstoomverwarmer

Direct warmwater vai een electrische geiser.
Met een doorstroomverwarmer heeft u direct lokaal warm water tot uw beschikking


meer weten

Waterstof CV

De Combi CV ketel optie waarmee met electriciteit waterstof wordt gemaakt, waarop de ketel functioneerd. Met alleen water als residu.


meer weten

Wilt u sparren met ons en kijken wat voor u een juiste optie is.

Ansveco is van veel opties tot gasloos wonen op de hoogte.
We kennen van bijna alle producten de voor en nadelen.
Samen met u kijken we graag wat voor uw wensen en met uw budget passende oplossingen zijn.

Mogen wij met u meekijken

vraag hier uw advies aan