
Hoger wooncomfort tegen lagere kosten.
Met het juiste advies is dat redelijk eenvoudig te realiseren. Zeker wanneer uw een woning van voor 1988 bewoont, levert het isoleren van de (spouw)muren u jaarlijks een enorme besparing op.
Muren vormen een thermische schil om uw huis. Gevel-of muurisolatie zorgt dat er minder warmte vanuit uw woning naar buiten verdwijnt. Daardoor slaat de verwarming minder vaak aan en daalt het gasverbruik. Dat is voordelig voor het milieu én voor uw financiën. Want minder verbranding betekent een lagere energierekening, minder broeikasgassen en minder luchtvervuiling.
En er zijn meer voordelen van gevelisolatie: de tocht in huis vermindert en de kans op vochtproblemen wordt kleiner.
Isoleren en ventileren
Hoe beter uw woning is geïsoleerd, hoe actiever u de lucht binnenshuis moet verversen. 24 uur per dag ventileren is noodzakelijk, anders neemt de luchtvochtigheid in huis toe en krijgen schadelijke stoffen de kans zich op te hopen. Dat levert gezondheidsproblemen op. Wij geven u graag advies op maat.
Ansveco adviseert u graag over de volgende drie vormen van muurisolatie:
- Binnenmuurisolatie
- Spouwmuurisolatie
- Buitenmuurisolatie
Het isoleren van buitenmuren levert vaak de beste resultaten op. Echter, daar is meestal een bouwvergunning voor nodig en dat maakt deze optie minder aantrekkelijk.
Welke oplossing is voor u de beste? Dat bepaalt u zelf, in onderling overleg met een isolatie-expert. Ansveco regelt dit voor u wanneer u dat wenst.
Tips van Ansveco:
Weet u niet (zeker) of uw woning gevel- of spouwmuurisolatie heeft? Laat ons dan een inspectie uitvoeren.
Ook wanneer er na-isolatie heeft plaatsgevonden, kan dat veel opleveren; in het verleden werden veel spouwmuurisolaties niet goed uitgevoerd.
Laat bij spouwmuurisolatie altijd vooraf een endoscopisch onderzoek uitvoeren, zo voorkomt u problemen in de toekomst.
Denk goed na over isolatie voordat u gaat verbouwen! Ansveco adviseert u deskundig.